Gjør deg klar til fest med Pia Tjelta

Gjør deg klar til fest med Pia Tjelta

Hva er god stil for deg?

God stil for meg er noe som både ser effortless ut samtidig som man har en bevissthet rundt hva man selv kler. Det samme snittet sitter ikke likt på alle kropper, så se etter noe du føler deg vel i, og som kler dine former. I tillegg beundrer jeg de som klarer å overraske litt og sette sammen et antrekk jeg ikke hadde kommet på sjøl. Men jeg synes alltid kvinner ser best ut når de slapper av i det de har på seg og bærer seg selv med stolthet. 

Hvordan vil du beskrive feststilen din?

Jeg er – ikke overraskende – over gjennomsnittet glad i kjoler, så det er som regel det jeg kler meg i til fest. Da liker jeg best et klassisk snitt, helst i silke. Aller best liker jeg kjoler i naturlige materialer som puster og føles myke på kroppen. Jeg bruker alltid høye heler til fest, det gir meg et lite løft fra bakken, bokstavelig talt, og gjør noe for holdningen. Jeg er også glad i vintage-vesker, som jeg har opparbeidet meg en pen liten samling av. Smykker, og spesielt diamanter, er selvsagt prikken over i-en. Store ringer er elegante, men gir samtidig en kul finish til antrekket hvis man for eksempel bruker flere i kombinasjon med hverandre. Hår og sminke foretrekker jeg enklest mulig.

 

Hva foretrekker du og hvorfor – overdressed eller underdressed?

Tror jeg velger overdressed – da har man i hvert fall gjort en slags innsats, he he.

Hvilket plagg redder en kleskrise for deg?

På denne tiden av året er den lille sorte en sikker vinner. Verdens kjedeligste svar, men det er jo en grunn til at det har funket siden tidenes morgen. Ellers er jeg jo glad i kjoler med utsmykning som bokstavelig talt gir sparkles til antrekket.

 

Hvilket tilbehør mener du løfter et antrekk?

En vintage veske eller et klassisk tennisarmbånd med diamanter blir aldri feil, uansett hva jeg har på meg eller hvor pyntet jeg skal være. Jeg elsker også ringer, og da helst med diamanter. Da kan man nesten ha på seg hva som helst, og noe av det fineste jeg vet er å kombinere diamanter med for eksempel en grå kashmir-genser og jeans. Man trenger ikke være pyntet for å bruke diamanter, det er ofte vel så fint til et hverdagsantrekk.

 

Hva er ditt beste tilbehørstips?

Diamonds are a girl’s best friend, he he. Så klart!


Hvordan bruker du smykker – er du minimalist eller maksimalist?

Til hverdags bruker jeg som oftest enkle små diamant øredobber eller enkle gullringer om sommeren, men til fest liker jeg godt å overdrive litt med flere store ringer og smykker.

Jeg har ikke én løsning jeg alltid går for når det gjelder smykker. Jeg foretrekker å kunne mikse litt etter anledning og humør, og etter hva jeg har på meg.
 

Har du noen stilikon du inspireres av?

Den norske modellen og influenseren Hanneli Mustaparta klarer alltid det kunststykket å se helt rå ut, og kombinere ting jeg aldri hadde klart å komme på selv. Ellers syns jeg både den franske skuespillerinnen Marion Cotillard og amerikanske Kristen Stewart alltid ser ut som ti millioner dollar. Men hvis jeg måtte velge så er det ingen som slår Grace Kelly og Bianca Jagger.

 

Hva håper du ligger under treet i år?

Jeg elsker det litt chunky tennis-halskjede i hvitt gull og diamanter. Det ligger så pent rundt halsen, er elegant og har definitivt både wow-faktor og tilfører det lille ekstra. Smykket er noe av det vakreste jeg har sett, og er like fint til en hvit t-skjorte eller strikk, som til en fotsid kjole.