EC 1914 - Gullsmed: Frode Færø

PORTRETT AV GULLSMED: FRODE FÆRØ

Navn: Frode Færø

Tittel: Utviklingsjef

Bakgrunn: Utdannet gullsmed i 1979. Mesterbrev. Praktisk pedagogisk utdanning.

 

Frode er andre generasjons gullsmed, og lærte mye av å være med på sin fars verksted som ung gutt. Der fattet han raskt interesse for faget. Han begynte som læregutt hos Gullsmed Homstvedt i Bergen helt tilbake i 1976, og fikk mesterbrevet som gullsmed i 1979. I mer enn 40 år har han praktisert som gullsmed, og så tidlig som i 1988 startet han sitt eget produksjonsverksted som ble drevet fram til 2016.

Som lærer for framtidens gullsmeder ved Setesdal videregående skole i Valle, fikk han brukt sine pedagogiske evner. Det å jobbe med mennesker er noe Frode setter pris på, og å skape forståelse for hva som er viktig når det gjelder kvalitet på produktene.

Frode brenner for design, og har et godt øye for effektiv produksjon. I et stadig mer krevende marked, må design, kvalitet og pris møte stadig nye krav for å være salgbare.

I det daglige driver Frode utviklingen av nye design hos EC, og legger til rette for at verkstedet kan drive mest mulig rasjonelt. Å få spesialoppdrag fra kunder er noe Frode liker ekstra godt – da han kan finne løsninger for å skape fornøyde kunder.

Sommeren 2022 lanserer EC en ny serie ringer og ørepynt som er designet og produsert i Sandnes. Frode har vært sentral i å skape den nye fasett-serien som finnes hos mange av Norges ledende gullsmedforretninger.