PORTRETT AV GULLSMED: TIAGO BRAGA

PORTRETT AV GULLSMED: TIAGO BRAGA

Navn: Tiago Braga

Tittel: Gullsmed


Tiago Braga kommer opprinnelig fra Portugal, og har vært hos oss siden 2022. Etter noen kalde år i Troms valgte han å flytte sørover, da han har familie i Sandnes.

Etter utdanning innen kunst og håndverk, bygde han på innen smykker og fatting av diamanter og edle stener. Inspirasjonen og interessen for gullsmedfaget startet med Lego. Gjennom å bygge Lego fikk han inspirasjon– fra å tenke ut ideer til å forme og skape dem på ekte – først i form av Lego-klosser, og senere gjennom metaller og edle stener.

Tiago er også frivillig brannmann, i tillegg til at han er en mann og stole på npr det virkelig «brenner» med å få ting ferdig på verkstedet. Han liker å bruke evnene sine til å skape perfeksjon i hvert enkelt av smykkene han lager. Vissheten om at det han skaper kommer til å bety mye for noen er viktig for Tiago, og han lager hvert smykke som om det var til hans egen kjæreste.

Tiago deler villig sitt beste tips til smykkeeiere; bruk tannbørste og tannkrem og tørk med fiberklut for glass. Det fremmer at lyster får de beste forutsetninger for å skinne gjennom diamanten. Og husk at selv diamanter ikke er uknuselige – så behandle dine smykker med samme kjærlighet jeg lager dem med.