Pia Tjelta

For skuespiller, designer og EC 1914-ambassadør Pia Tjelta er kvalitet og historie viktig i alt hun gjør, også når hun kjøper julegaver.

Hva er kvalitet for deg?

Ved siden av å være skuespiller, så har jeg også mitt eget merke som heter Pia Tjelta Studio. Jeg er jo veldig opptatt av selve designprosessen. Å finne riktig materialer til riktig plagg, og selve utviklingen av plagget og designet, er kanskje det jeg synes er aller mest spennende. Det samme gjelder diamanter og EC 1914, jeg synes det er veldig gøy å følge prosessen fra idé til ferdig produkt. Jeg er veldig opptatt av kvalitet, at produkter skal vare livet ut, og at det får en historie etter hvert som man bruker det. Og diamantsmykker er jo sånn, at det skal være med
folk ut i livene til folk.

Hva er god stil for deg?

For meg handler det ikke så mye om trender, men å kle seg i noe man blir i godt humør av. Da føler man seg vel, og det oppleves personlig.

Hvordan kler du deg til fest?

Jeg er – ikke overraskende – over gjennomsnittet glad i kjoler, så det er som regel det jeg kler meg i til fest. Det finnes alltid en anledning for å bruke kjole, og jeg bruker det så ofte jeg kan. I det siste har jeg fått veldig sansen for å kle meg i dress, og en klassisk svart dress med diamantsmykker til er kanskje noe av det fineste jeg vet.Hva er ditt beste tilbehørstips?

Igjen er det kvalitet som vinner. Jeg kan gå for stort og iøynefallende eller elegant og diskré, men fellesnevneren er jeg bruker kvalitetsprodukter. Og alle vet jo at «Diamonds are a girl’s best friend» - så klart!

Hva er ditt beste julegavetips?

Å gi noe som kan gå i arv. Jeg har minner fra barndommen av at pappa tok meg til gullsmeden for å enten kjøpe øredobber eller diamantring til mamma til jul, for hun ønsket seg alltid smykker. Det som er så fint med smykker er at det er et symbol på de store begivenheter i livene til folk, og bety masse. Jeg har jo selv arvet smykker fra mine besteforeldre, som jeg vet hadde stor betydning for dem, så det er nettopp det som er så fint, hvor mye slik gaver betyr. Hvor mye kvalitet og symbolikk som ligger i det, og gi diamanter i gave til noen.

SE ALLE DIAMANTSMYKKER